Osteokondroza e shpinës së qafës së mitrës

Osteokondroza e shpinës së qafës së mitrës është një nga sëmundjet më të zakonshme të shpinës.diagnoza e osteokondrozës së qafës së mitrës tek burratSimptomat kryesore janë: dhimbje koke e rëndë, e cila intensifikohet me çdo lëvizje të kokës, pasi rruazat e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës jo vetëm që mbajnë peshën e kokës, por gjithashtu kontribuojnë në lëvizjen e saj dhe nuk shuhen pas marrjes së ilaçeve kundër dhimbjes. Si dhe lëvizshmëria e kufizuar e qafës, tërheqja ose shtypja e dhimbjes në gjysmën e majtë të gjoksit dhe krahut të majtë, kjo simptomë mund të ngatërrohet me anginë pectoris, por ndryshe nga ajo nuk zhduket pas marrjes së nitroglicerinës. Mund të ndodhë edhe spazma vaskulare, atëherë ka mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash në duar, dhimbje në nyjet e kyçeve. Sëmundja prek më shpesh të rinjtë (25 - 40 vjeç), rreth 80% e njerëzve vuajnë nga ajo.

Parandalimi i sëmundjes osteokondroza e shpinës së qafës së mitrës

Ushtrimet janë të lehta dhe të thjeshta, ato mund të bëhen si ulur dhe në këmbë, rekomandohet t'i përfshini ato në ushtrimet e mëngjesit. Parandalimi i besueshëm i osteokondrozës është ushtrimi i përditshëm dhe për një kohë të gjatë. Por mos harroni, në asnjë rast mos bëni lëvizje të papritura, të gjitha lëvizjet duhet të jenë të qetë dhe të qetë, dhe gjithashtu mos bëni lëvizje rrethore rrotulluese - kjo mund të çojë në dëmtime.

  1. Shtypni ballin në pëllëmbën e dorës dhe tkurrni muskujt në qafë. Bëni ushtrimin 3 herë për 7 sekonda. Pastaj shtypni pjesën e pasme të kokës në pëllëmbën e dorës gjithashtu 3 herë për 7 sekonda. Duke tendosur muskujt e qafës, shtypni me tempullin e majtë në pëllëmbën e majtë (3 herë për 7 sekonda), dhe më pas shtypni në pëllëmbën e djathtë me tempullin e djathtë (3 herë për 7 sekonda).
  2. Anoni kokën pak mbrapa. Duke kapërcyer rezistencën e muskujve të tendosur të qafës, shtypni mjekrën tuaj kundër fossës jugulare. Bëni ushtrimin të paktën 5 herë.
  3. Mbani kokën dhe shpatullat drejt. Ngadalë kthejeni kokën sa më shumë që të jetë e mundur në të djathtë (5 herë). Kryeni lëvizjen në të majtë të njëjtën numër herë. Ulni mjekrën në qafë. Kthejeni kokën në fillim 5 herë në të djathtë dhe pastaj 5 herë në të majtë.
  4. Hidhni kokën prapa. Mundohuni të prekni veshin tuaj të djathtë në shpatullën tuaj të djathtë (5 herë). Kryeni të njëjtën lëvizje, duke u përpjekur të prekni shpatullën e majtë me veshin e majtë (5 herë).

Trajtimi i osteokondrozës së shpinës së qafës së mitrëspërbëhet nga metoda mjekuese, fizioterapeutike, jo-tradicionale dhe tradicionale e trajtimit. Së pari, është e nevojshme të përjashtoni aktivitetin fizik dhe pozicionin e trupit, të cilat shkaktojnë një përkeqësim të sëmundjes - për të kufizuar kohën e punës në kompjuter, për të ndryshuar jastëkun në një më të ulët dhe të butë, dhe dyshekun në një më të vështirë. Kurset e masazheve janë shumë efektive, jo vetëm të shtyllës kurrizore të qafës së mitrës, por gjithashtu, të paktën të sipërfaqes së pasme të trupit dhe duarve, pasi që osteokondroza e qafës së mitrës shpesh kombinohet me osteokondrozën e gjoksit. Ju gjithashtu mund të veproni në pikat e akupunkturës në sipërfaqen e trupit që shoqërohen me muskujt e qafës (refleksologjia) dhe të rivendosni raportin e muskujve dhe kockave të shtyllës kurrizore me duart e një mjeku (terapi manuale). Janë përshkruar edhe procedurat fizioterapeutike (parafina, ozokeriti, elektroforeza me novokainë, etj. ) Dhe kurset e gjimnastikës terapeutike. Nga ilaçet, mund të vërehen fonde të bazuara në sulfat kondroitin (sulfat kondroitin, etj. ), Si dhe ilaçe ngrohëse dhe analgjezike në formën e vajrave, si dhe ilaçe që përmirësojnë qarkullimin cerebral (cinnarizine).